Boucle de Durbuy, een gevarieerde wandeling van bijna 5 km die je een mooi beeld van het historische stadje Durbuy geeft. 

Je start op het centrale plein van Durbuy, de Place aux Foires. Het VVV-kantoor van de stad bevindt zich aan dit plein, tegenover het gloednieuwe 5-sterren hotel SANGLIER en het restaurant van voormalig 2 Michelin-sterren Wout Bru. Je kan hier de geplastificeerde versie van deze wandeling kopen maar als je gewoon de bordjes met de blauwe rechthoekvolgt, kom je er ook. Of je volgt de route via je smartphone (SityTrail).

Als je het Place aux Foires helemaal afloopt, kom je uit bij de Anticlinaal van Durbuy. Het is een imposante rots, ook wel de Falize Rots genoemd, van meer dan 300 miljoen jaar oud en heeft een omgekeerde U-vorm. De fonteinen maken het plekje nog mooier.

Anticlinaal en boswandeling vanuit stadje Durbuy  

Direct na de Anticlinaal kom je terecht in het bos. Sommige stukken zijn best steil, zowel verhard of bospaadjes. Als het heeft geregend, kunnen sommige stukken van het bospad glad zijn. Trek dus goede wandelschoenen aan in de natte seizoenen.

Meander van de Ourthe rivier en kasteel Durbuy 

Na het stukje bos kom je uit op de Rue de Cretes. Hier is de Belvedère, het uitkijkpunt van Durbuy, te vinden. Op 300 meter hoogte is het echt genieten van het sublieme uitzicht over de oude stad en de meander van de Ourthe. Neem de tijd en laat de indrukwekkende omgeving goed op je inwerken. Je hebt een schitterend uitzicht op de Anticlinaal, de rivier de Ourthe en het historische centrum

Vervolgens wandel je langs de Rue de Cretes die overloopt in een mooi bos, het Bois de Chapli. Dit kleine stukje bos is heel typerend voor de Ardennen met een grote verscheidenheid aan bomen. Het gevoel van rust overvalt je. De vogels, de bomen...echt heel mooi en rustgevend. Dit is het echte Ardennen gevoel! 

Het bos gaat over in een stuk akkerland en vervolgens kom je uit op de Rue du Comte Théodore d'Ursel. En dan kom je aan de oever van de Ourthe-rivier… In de zomermaanden is het altijd gezellig druk op de rivier met kajakkers.

Vervolgens loop je zo het stadje weer binnen en kan je op adem komen in één van de vele tavernes, restaurants en gezellige terrasjes.

Waar overnachten regio Durbuy, Somme-Leuze?

Ontdek onze vakantiehuizen: extra veel lichtinval dankzij de grote, gloenieuwe  panoramische ramen... adembenemend mooi uitzicht op de natuur!

Vakantiehuizen met een geweldige lichtinval met daarbovenop een mooie tuin en een terras om te genieten van het mooie weer. Je geniet er van een prachtig uitzicht en een schitterende locatie.

Villa Bois Riga: te huur vanaf 2 tot 8 personen, groot terras aan de vakantievilla, zeer kindvriendelijk, en met adembenemend mooi uitzicht. 

Villa BeauxRegards Durbuy: te huur vanaf 6 tot 15 personen met een luxe ‘Infinity’ privé zwembad 10m x 4m: verwarmd iedere dag op 29°C, overdekt tijdens koude -en regenperiode, m.a.w het ganse jaar zwemmen en in volledige privacy! 

Villa Paradis Durbuy: te huur vanaf 6 tot 15 personen met inpandig privé zwembad, privacy en rust op meer dan 1 ha., groot terras (kindvriendelijk), prachtig uitzicht over de valleien en in de verte op de golfbaan Five Nations waar het ook heerlijk vertoeven is op het terras.

Zoekt u naar een vakantievilla in de ardennen voor weekend, midweek, volledige week of een aantal dagen? 

Interesse? klik hier voor aanvraag of stuur een mail naar info@ardennenvakantievilla.be, vermeld het aantal aanwezige personen en de gewenste periode.  

Tip: Wist je dat een midweek, van maandag tot vrijdag, voor 3 à 4 nachten, m.a.w tot 5 dagen, kan geboekt worden aan een aantrekkelijke tarief? Vraag naar het speciale midweek tarief bij de eigenaar