La Halle aux Blés te Durbuy: Museum Moderne en Hedendaagse kunst 

In het centrum van Durbuy, in de Halle aux Blés, één van de oudste en mooiste gebouwen in Durbuy, vind je het kunstmuseum waar je een scala aan werken kunt ontdekken die representatief zijn voor de moderne en hedendaagse Belgische kunst. Men probeert een breed scala aan hedendaagse kunst te tonen. Van beeldhouwwerken tot aquarellen, van tekeningen tot houtconstructies.

De permanente collectie van het museum is gewijd aan Marcel Lucas, een meester in aquarel. 

Aquarellen van Marcel Lucas  

Het is de gelegenheid om te zien hoezeer Marcel Lucas kleur durfde te gebruiken vanaf zijn eerste terugkeer naar aquarel. Hoewel deze techniek vaker wordt gebruikt voor pasteltinten, dampige en rafelige lijnen... probeert hij, heel snel, bij zijn verkenning van het aquarelpapier, het vlekkeneffect onder de knie te krijgen door het overvloedig nat te maken en van tevoren te drogen. Zo kan hij meer begrensde, meer geometrische vormen introduceren en tonen over elkaar heen leggen om elementen donkerder te maken en reliëf te creëren.
Deze tentoonstelling toont een progressie naar een persoonlijk, origineel, niet classificeerbaar universum. Zijn taalelementen zoals de baksteen, de boom, de ongebreidelde architecturen verschijnen en dringen zich op, ongeacht de thema's die hij verkent.

Marcel Lucas schildert met uiterst precieze penseeltrekken, soms in felle aquarelkleuren die de kijker meezuigen in het wereldbeeld dat het zijne is.

Hiermee bekleedt hij een unieke plaats in de hedendaagse schilderkunst die zowel de rijpe kunstliefhebber als een jong publiek kan bekoren.

Heropening museum met werken van André Sprumont 

Het museum opent op 5 juni met een tentoonstelling met werken van André Sprumont, die tot 26 juli te bezichtigen is.
Het museum is geopend op vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur – zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur.
Toegang is alleen mogelijk via toegangskaarten, per e-mail of telefonisch te reserveren.
Voor het welzijn van iedereen is het dragen van een mondmasker aanbevolen en worden afstandsmaatregelen genomen.

Schilder André Sprumont en zijn plastische kunsten 

André Sprumont werd geboren in Andenne in 1938. Als autodidact raakte hij al vroeg gepassioneerd door tekenen en schilderen. Aangemoedigd door de critici, besloot hij het beste van zijn tijd te besteden aan de plastische kunsten. Als schilder legde hij zich toe op lyrische en poëtische abstractie. Tegelijkertijd schept hij door middel van tekeningen een figuratief universum dat wordt bevolkt door vreemde en groteske personages. Zo werpt hij een blik op de wereld waarin wanhoop samengaat met eenzaamheid. Hij ontving verschillende prijzen en zijn werken zijn vertegenwoordigd in verschillende musea, openbare en particuliere collecties, zowel in België als in het buitenland.

Meer info: Durbuy: Museum Moderne en Hedendaagse kunst

La Halle aux Blés - Rue du Comte Théodule d'Ursel 21, 6940 Durbuy

+32(0)86 43 47 95

Waar overnachten in Durbuy met een groep, familie en/of vrienden?

Voor een gezelschap van 4 tot 15 personen kun je terecht in onze vakantievilla's met zwembad, jacuzzi, sauna, jeu-de-boulesbaan, speeltuin, prachtig panoramisch uitzicht....

Met z'n allen verblijven in privé vakantievilla's:  Villa Paradis of Villa BeauxRegards vlakbij romantisch stadje Durbuy. Fijne accommodaties die aansluiten bij je wensen!