Durbuy, zoals een inwoner het perfect verwoordde: "We zijn dan misschien niet meer het kleinste stadje van België, we blijven wel het gezélligste". Met zijn pittoreske straatjes en 18e-eeuwse huisjes charmeert het Luxemburgse plaatsje binnen- en buitenlandse toeristen. Je kan ook dieper in het stadje de rust opzoeken en het plaatselijke bier La Marckloff proeven - of de Falize-rots bewonderen, een indrukwekkende geologische plooi.

Het gezelligste stadje van België heeft natuurlijk ook het schattigste museumpje van België, al is de verzameling miniatuurautootjes in de Rue Du Comte d'Ursel niet in één oogopslag te vinden. Een boogscheut verder, kunnen de kinderen hun ogen uitkijken tijdens een wandeling door het Topiary Park van het oude Durbuy: buxussen in de meest onmogelijke vormen geven een grijze dag als deze opnieuw wat kleur.

Maar het hoeft niet allemaal toeristisch te zijn. Het land van de Ourthe en de Aisne heeft zich door de aanwezigheid van deze beide rivieren ontplooid tot een ideale plek voor natuurtoerisme. Heuvels met grotten, steile afdalingen en modderpaadjes garanderen een uitstekend parcours voor de avontuurlijke medemens: de organisatie Durbuy Adventure helpt hen beide voeten opnieuw veilig op de grond te zetten.

Zij die het rustiger aan willen doen, vinden hun gading wat zuidelijker langs de Ourthe in het Arboretum Robert Lenoir van Rendeux waar zeldzame planten huizen. Ook het kluizenaarsoord van Saint-Thibaut in Marcourt is een prachtige plek om even tot rust te komen. Achter de kerk genieten bezoekers van een schitterend en weids panorama op het hart van de Ardennen.

Genieten voor groot en klein en dan gezellig samen zijn met familie en vrienden in Ardennen  Vakantievilla BeauxRegards.