Kerstmarkt in Luik december 2021 Verblijf in een vakantiewoning met privé zwembad in de Ardennen

Luik is dit jaar de Europese Kersthoofdstad. Verwacht daarom een extra warme kerstsfeer en nog meer lichtjes op de oudste kerstmarkt van België.

Luik verwacht zo'n twee miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland voor zijn kerstevenementen vanaf eind november tot 30 december 2021. 

De Vurige Stede is dit jaar Europese Kersthoofdstad en heeft daarom extra inspanningen gedaan. De Luikse schepen Maggy Yerna belooft meer lichtjes en een warmere sfeer dan vorig jaar. 

Het is al de 20ste editie. De stad heeft 300.000 euro vrijgemaakt, iets meer dan vroeger, om de winterfestiviteiten te vernieuwen. Deze keer zullen ca. 60 zones versierd worden. Toch zal het energieverbruik lager liggen, dankzij zuinigere LED-verlichting. 

Pronkstuk van Luik is de kerstmarkt, de grootste en oudste van België. In circa 200 chalets kunnen bezoekers terecht om handwerk of andere geschenkjes te kopen. En er is ook opnieuw een sleepiste en een reuzenrad. Een deel van de place Saint-Lambert, het centrale plein in Luik, zal gewijd zijn aan het Franse skioord Châtel.

Overnachten samen met je familie en vrienden in ‘ArdennenVakantievilla’, alle vakantiewoningen met zwembad, jacuzzi, sauna en bekroond door Toerisme Wallonië met de hoogste scores 4 sleutels. 

Voor overnachting in de omgeving :  De drie vakantiewoningen met luxe privé zwembad staan garant voor een onvergetelijk romantisch verblijf op enkele stappen van de bekende stad Durbuy. Hier geniet je van een kwaliteitsvolle inrichting en optimaal comfort. Vna hieruit ben je op 30 minuten in stadje Luik om de Kerstmarkten te bezoeken.

Klik hier voor meer info