Reportage in kranten: Gazet van Antwerpen, Belang van Limburg. Beide van Mediahuis.

De toegang tot Villa Paradis ligt aan de zijkant. Een imposant portaal in Ardeense blauwe steen geeft uit op een eerste vestibule. Daarachter bevindt zich de centrale trappenhal van het huis met toegang tot de keuken, living, toilet, badkamer en 7 slaapkamers.

We gaan de woonkamer binnen. Het panorama dat zich hier ontvouwt, brengt ons ineens heel dicht bij het paradijs. Het zonlicht stroomt binnen door hoge panoramische ramen. We kijken uit op een oneindig golvende landschap, met op de voorgrond enkele Brabantse trekpaarden. Villa Paradis was eerst een luxe buitenverblijf. Huidige eigenaar Rudy Beckx heeft na één jaar verbouwen, schilderen, nieuw keuken en nog meerdere aanpassingen de villa volledig vernieuwd. Hiervoor is hij beloond door het Toerisme van Wallonië met het maximum te behalen "4 sleutels" !

Blauw, rood en warm interieur

De living en de keuken vormen één grote, hoge ruimte, met een niveauverschil. De keuken ligt op een soort van mezzanine. De accenten in rood en antraciet geven de typisch Ardeense woonkamer een hedendaagse maar toch warme toets. En ook hier weer blauwe steen, rond de immense open haard.

De nieuwe keuken is voorzien van alle comfort: vaatwasmachine, microgolf, drie kookplaten met telkens 2 pits (inductie), oven, ijskast, broodrooster(s), koffiezetapparaat, enz. Aan comfortabele zitplaatsen geen gebrek (15 lederen stoelen + kinderstoel).

Hotelservice

Ruimte, licht en comfort zijn ook de sleutelwoorden in de slaapkamers, twee op elk van de drie verdiepingen (in totaal 15 bedden + kinderbed). Vier daarvan hebben een eigen lavabo en/of douche. 

Alle bedden (met nieuwe matrassen) zijn bovendien gedekt. “Een hotelservice voor mijn gasten”, zegt de eigenaar Rudy Beckx “Samen met twee handdoeken, een zeepje en shampoo per persoon. Toch heerlijk, als je zo je vakantie kunt beginnen?” Dat kunnen we alleen maar beamen.

Luxe binnenzwembad

Ondertussen weerklinken vreugdekreten en gejoel uit de benedenverdieping. De kinderen zijn ons duidelijk voor en hebben het nagelnieuwe binnenzwembad ontdekt. “Acht bij drie meter en anderhalve meter diep, legt de eigenaar uit. “Led-lampjes zorgen voor sfeervolle verlichting. Het water heeft een constante temperatuur van 27°C.” 

Terwijl de kleinsten zélf hun badpak gaan aantrekken, lopen de grote mensen nog even mee naar de volgende troef van Villa Paradis. In de centrale badkamer, zo groot als een balzaal, staan zowel sauna als jacuzzi op ons te wachten. Een dubbele douche leidt het ‘verkeer’ tussen beide in goede banen. Plots zijn het niet alleen de kinderen die staan te popelen om aan het weekend te beginnen..

Plus

Villa Paradis is ideaal voor grote families of vriendengroepen met kleine kinderen. Het woongedeelte is gescheiden van het slaapgedeelte, waardoor je geen last hebt van geluidshinder. Het binnenzwembad biedt alle comfort.

TIP: 

Boek een week, dat kost in verhouding tot een weekend veel minder, en inviteer je vrienden en familie. Voor nieuw bedlinnen en badhanddoeken kan telkens worden gezorgd.

Extra:

  • In de tuin (2ha!) van Villa Paradis bevindt zich ook een klein speeltuintje en een tennisterrein. In de speelruimte staan een biljart- en pingpongtafel en tafelvoetbal. Tussen de living en de keuken kunnen de kinderen sjoelbakken.
  • Extra ijskast, wasmachine en droogkast.
  • Gratis wifi internet.
  • In de dorpswinkel van Somme-Leuze kun je terecht voor vers brood en kleine inkopen.