De meeste gezinnen met kinderen onder 18 jaar brengen liefst een gezinsvakantie door samen met niet-gezinsleden, zoals opa en oma of met vrienden die ook kinderen hebben onder 18 jaar. Vakantiewoning met zwembad in de Ardennen met warme gezelligheid is een belangrijke reden om met niet-gezinsleden op vakantie te gaan.

Speelkameraadjes voor de kinderen zijn eveneens voor hen zeer belangrijk en het is goedkoper om met anderen de kosten te delen. Je kan vakantievilla Paradis of de gezellige Ardeense villa BeauxRegards huren voor een weekend, midweek of ganse week. Vaak huren de grootouders de woning voor één week want de prijs is hiervoor goedkoop. Ze nodigen hun kinderen en kleinkinderen uiit tijdens het weekend. Op maandag zorgt de eigenaar van de vakantievilla voor verse bedlakens zodat zij hun vrienden kunnen uitnodigen. Zo genieten ze tweemaal van een onvergetelijke vakantie.

Iemand van de kinderen jarig ? Of huwelijksverjaardag te vieren ? Met z'n allen naar de Ardennen, lekker wandelen in de valleien, heerlijk eten in Durbuy, kayakken in Barvaux, vissen op forel, mountainbike in de Ardeense bossen, ... gewoon samen met familie en/of vrienden genieten van een mooie natuur.