Parc des Topiaires

Villa Paradis en Villa BeauxRegards, vlakbij Durbuy, zijn ideaal gelegen om tijdens je vakantie op ontdekking te gaan. Om te beginnen in de stad zelf, die wordt aanzien als het kleinste stadje van de wereld. De straatjes, cafeetjes en winkeltjes zijn deel van de charme en je ontdekt er het opmerkelijke Parc des Topiaires (vormsnoeipark), waar je meer dan 250 magnifieke plantensculpturen kunt bewonderen. Een collectie uniek in Europa. Deze figuren zijn het werk van Albert Navez en bestaan uit 95% struikgewas. De oudste struik heeft al maar liefst 120 lentes doorstaan maar is nog steeds weelderig. De vormsnoei vergt veel geduld, maar wat een vreugde na het lange wachten als je de struik kunt vervormen in een grote, mooie prestigieuze figuur. De imposante olifant van 4 meter hoog, is gesneden uit een boom die maar liefst 80 jaar oud is. Ook Yves Saint Laurent heeft ook een speciale bestelling geplaatst. Je zult de buxus met zijn beroemde initialen in het park terugvinden.

De tuin is nu eigendom van de gemeente Durbuy. De kunstenaar, Albert Navez, heeft plaatsgemaakt voor een tuinier in de regio die de sculpturen onderhoudt. Een souvenirwinkel wacht op je bij de uitgang. Er is een ruime parkeergelegenheid dichtbij de ingang.

Voor overnachting in de omgeving :  De twee vakantievilla’s met luxe zwembad staan garant voor een onvergetelijk romantisch verblijf op enkele stappen van de bekende stad Durbuy. Hier geniet je van een kwaliteitsvolle inrichting en optimaal comfort.

Interesse? Klik hier.