Wie in België zijn vakantie doorbrengt, overweegt doorgaans twee mogelijkheden. Ofwel gaat men naar de kust voor een zee&strand vakantie, ofwel kiest men voor de Ardennen omwille van de prachtige natuur en het adembenemend mooi landschap. Deze streek heeft zoveel te bieden, ideaal voor enkele dagen te genieten met familie en vrienden. Magazine ONTDEK in STIJL ging voor u op onderzoek in de streek van Durbuy.

Durbuy Wereld's kleinste stad ?
Durbuy is op zich al een bezoek meer dan waard. Het ligt verscholen in het hart van de Ardennen en heeft een geweldige aantrekkingskracht op de toeristen. Het zijn vooral de gezellige restaurantjes en terrasjes die het stadje onderdompelen in een gemoedelijke sfeer waar je kan relaxen en genieten van diverse culinaire specialiteiten. De smalle Middeleeuwse straatjes met toffe boetiekjes nodigen uit voor een wandeling doorheen het Vieux Durbuy. Het opvallendste gebouw van het stadje is het kasteel van Durbuy gelegen langs de Ourthe. In de zeventiende eeuw werd dit gebouwd op de ruïnes van het voormalige kasteel. Ofschoon dit slot toch min of meer zijn stempel drukt op het uitzicht van de stad kan je het kasteel spijtig genoeg niet bezoeken want het is privé-eigendom. Om een mooi uitzicht te hebben op Durbuy en de kronkelende Ourthe vallei moet je het toeristentreintje nemen dat je naar het hoogste punt ‘de Belvédère’ brengt. Vanaf hier heb je een mooi panorama over één van de mooiste plekjes van de Ardennen. Om zeker te zijn dat het treintje rijdt, neem je best contact op met Gérard Spissinger  op het nummer 0495/82.04.73.

Vakantiewoningen met zwembad te huur voor weekend, midweek, één week of enkele dagen zoals u wenst:

Luxe  ‘Villa ‘Paradis’ 7 slaapkamers, 5 badkamers. Tot 15 personen welkom.

Charmante ‘Villa BeauxRegards’ 6 slaapkamers, 5 badkamers. Tot 15 personen welkom.

•     Voor de kinderen is er zowel binnen als buiten in de tuin een aparte speelruimte, ook tafelvoetbal en eigen TV voor Playstation.
•     Barbecueterras in de tuin.
•     De gasten beschikken over een extra ijskast, wasmachine en voor onze beide vakantievilla’s gratis Wifi internet.
•     Alle bedden, met Sealy topmatrassen, zijn bovendien opgemaakt met zeer zacht geweven Egyptisch bedlinnen, ook slapen is
hier zalig !