Luik, uitstap vanuit Durbuy

Bezoek deze leuke stad vanuit je vakantievilla vlakbij Durbuy, een stad waar architectonische hoogstandjes worden gebouwd, die de stad een nieuwe status en een modern aanzien moeten geven. Met als spectaculair hoogtepunt het futuristische station.

  1. Station Luik-Guillemins in Luik

Het futuristisch station van de Spaans architect Santiago Calatrava uit 2009 blijft de grootste blikvanger van de stad. De kathedraal  van glas ( 5 voetbalterreinen), staal (meer dan de Eiffeltoren), wit beton (met wit zand) en blauwe hardsteen (uit de streek) is geïnspireerd op een aquaral van Calatrava die een liggende vrouw voorstelt. Vandaar alleen maar golvende lijnen. 

  1. Markt La Batte in Luik

Elke zondag van 8u tot 14u30 op de kaaien langs de Maas (vanaf Quai sur Meuse) staan meer dan 500 kramen. Je kan er van alles vinden : groenten en fruit, kazen en broden, vlees en charcuterie, kleding, bloemen, boeken, kippen en konijnen, brocante enz….

  1. Trappen van de Buerenberg ( 374 treden met een hoogteverschil van 100m)

Ze worden ook de 600 trappen genoemd ter herinnering aan de mislukte slag van de 600 inwoners van Franchimont  tegen Karel de Stoute.

  1. Lekker Luik 

  • Boulets à la liégeoise : gehaktballen met een zoetzure saus van ajuin en Luikse siroop
  • café liégeois : ijskoffie, al dan niet met péket
  • de Luikse wafel. 

 

Overnacht in één van onze vakantievilla's Villa Paradis of Villa BeauxRegards vlakbij Durbuy.

Kies je vakantiehuis met binnen- of buitenzwembad, sauna en jacuzzi. Tot 15 personen welkom voor een weekend, midweek of week.

Meer info over ArdennenVakantievilla's met zwembad? Stuur een mail naar info@ardennenvakantievilla.be

interesse om te huren?

Klik hier voor aanvraag of stuur een mail naar info@ardennenvakantievilla.be, vermeld het aantal aanwezige personen en de gewenste periode.  

Contacteer ons nu voor meer info en vrijblijvend advies of een gewenste reservatie.