Willen jullie gaan wandelen in de Ardennen nabij Durbuy ?

Historische en gastronomische wandelingen

Het toeristenbureau van Durbuy is een mooi startpunt voor een ontdekkingswandeling in Durbuy. De dienst organiseert regelmatig historische en gastronomische wandelingen door de oude stad. De begeleiding van een gids maakt dat je zorgeloos door het oude centrum slentert. Je hoeft alleen maar te letten op al het moois om je heen en je weet dat je de meest interessante locaties ziet. Een proeverij bij een lokale producent en handelaar is een leuke afwisseling.

 

Het oude Durbuy

Durbuy ligt mooi genesteld in een van de bochten van de Ourthe. Dankzij de vele middeleeuwse bouwwerken is het stadje een charmante en romantische plek. Durbuy is een fantastische en populaire bestemming in de Belgische Ardennen door de geplaveide, kronkelige straatjes langs robuuste woningen en het kasteel dat statig op een rots ligt.

Anticlinaal - De rots van Omalius

Deze enorme rots in het hart van de stad bepaalt deels het gezicht van Durbuy. Het kalkstenen massief, dat ook "Falize-rots" wordt genoemd, bestaat uit verschillende geologische aardlagen. Bijzonder als je je bedenkt dat de rots meer dan driehonderd miljoen jaar oud is! De rots komt mooi uit door de waterpartij, watervallen en aangepaste verlichting.

Meer info: info@durbuyinfo.be

Op zoek naar een ideale overnachting? Vlakbij Durbuy vind je vakantievilla BeauxRegards