Willen jullie gaan wandelen in de Ardennen nabij Durbuy ?

Historische en gastronomische wandelingen

Het toeristenbureau van Durbuy is een mooi startpunt voor een ontdekkingswandeling in Durbuy. De dienst organiseert regelmatig historische en gastronomische wandelingen door de oude stad. De begeleiding van een gids maakt dat je zorgeloos door het oude centrum slentert. Je hoeft alleen maar te letten op al het moois om je heen en je weet dat je de meest interessante locaties ziet. Een proeverij bij een lokale producent en handelaar is een leuke afwisseling.

 

Het oude Durbuy

Durbuy ligt mooi genesteld in een van de bochten van de Ourthe. Dankzij de vele middeleeuwse bouwwerken is het stadje een charmante en romantische plek. Durbuy is een fantastische en populaire bestemming in de Belgische Ardennen door de geplaveide, kronkelige straatjes langs robuuste woningen en het kasteel dat statig op een rots ligt.

Anticlinaal - De rots van Omalius

Deze enorme rots in het hart van de stad bepaalt deels het gezicht van Durbuy. Het kalkstenen massief, dat ook "Falize-rots" wordt genoemd, bestaat uit verschillende geologische aardlagen. Bijzonder als je je bedenkt dat de rots meer dan driehonderd miljoen jaar oud is! De rots komt mooi uit door de waterpartij, watervallen en aangepaste verlichting.

 

Wandelroutes nabij Durbuy

  • Durbuy : (4,4 km): Je start met wandelen door het centrum van Durbuy en via de trappen klim je uit het dal. Langs autoluwe wegen kom je uit aan de achterkant van de glamping waarna je terug daalt naar het niveau van de Ourthe. De oevers van Ourthe leiden je opnieuw naar het pittoreske Durbuy.
  • Durbuy – Warre - Durbuy (10,2 km): Vanuit Durbuy stap je langs onverharde wegen naar het dorpje Warre. De paden door de velden leiden je verder naar de grens van een natuurgebied. Je daalt af in het bos langs een smal pad en komt uiteindelijk uit op de Ravel. De oevers van Ourthe leiden je terug naar het pittoreske Durbuy.
  • Durbuy – Septon- Durbuy (10,1 km): Je volgt grote stukken van een wandelpad dat aangegeven is met groene kruisjes maar dan wel achterstevoren. Een paar keer valt er fors te klimmen en af te dalen.
  • Durbuy – Barvaux- Durbuy (10,9 km): Rustige wandeling langs de oevers van de Ourthe tot in Barvaux en langs verkeersluwe wegen terug naar Durbuy.
  • Op één pittige helling helling na in Barvaux, relatief vlakke wandeling.
  • -Durbuy – Warre – Bomal-Barvaux: (19,1 km)Vanuit Durbuy stap je langs autoluwe en onverharde paden naar het dorpje Warre. De paden door de velden leiden je verder naar de grens van een natuurgebied. Eens je Bomal voorbij bent begint een steile klim naar de top van Mont des Pins. Je daalt terug af naar het niveau van de Ourthe, om na Barvaux opnieuw een steile beklimming te trotseren. Beneden liggen de Ourthe en Durbuy op je te wachten.

Meer info: wandelroutes Durbuy

Op zoek naar een ideale overnachting?

Interesse? klik hier voor aanvraag of stuur een mail naar info@ardennenvakantievilla.be, vermeld het aantal aanwezige personen en de gewenste periode.  

Contacteer ons nu voor meer info en vrijblijvend advies of een gewenste reservatie.